Barry, zoveelste dogID fraude slachtoffer, en net als onze Maya 24/7 opgesloten
- gestolen hond
- 24 jan 2022
- 5 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 24 jan 2022
Een hond registreren zorgt ervoor dat hij beschermd is. Als hij zou gestolen worden of verloren lopen, wordt hij dankzij zijn chip met zijn baasje herenigd.
Dat is de SCHIJNpromotie die rond dogID gevoerd wordt.
In de praktijk eindigen gestolen en verloren gelopen honden achter slot en grendel en zien ze het daglicht niet meer, alhoewel hun eigenaars gekend zijn.
Dat komt omdat noch Dierenwelzijn, noch politie, noch parket, de Dierenwelzijnswetgeving toepassen.
Het dossier van onze leonberger Maya en van de herdershond Barry vormen het levende bewijs hiervan.
24/7 opgesloten
Maya wordt sinds 7 juni 2020 24/7 afwisselend in Deerlijk en Anzegem opgesloten door haar dieven Marc Pareit, Mieke Pareit en Kateleen Varrewaere - ondanks een strafrechtelijke veroordeling tot teruggave van onze Maya door de Correctionele rechtbank van Kortrijk en door het Hof van Beroep te Gent.
Barry zit opgesloten in het "dierenasiel" Het Blauwe Kruis te Brugge, dat eerder al werd veroordeeld en de hond verduistert - dus weigert om hem terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

Parket Ieper bevoegd voor toepassing Dierenwelzijnswetgeving in West-Vlaanderen
Parket Ieper is bevoegd voor de toepassing van de Dierenwelzijnswetgeving in gans West-Vlaanderen.
Om te voorkomen dat Barry's baasje net als wij bijna 2 jaar lang moet wachten op teruggave van zijn hond, hebben we parket Ieper als volgt aangeschreven :
Meneer de Procureur,
Dhr. Luc Declercq nam contact met me op n.a.v. de aanhoudende verduistering van de hond Barry door een Brugs asiel dat kennelijk in het verleden reeds veroordeeld werd voor diverse wanpraktijken.
Inderdaad kan ik enkel vaststellen dat de feiten mbt Barry (zie bijlage) quasi identiek zijn aan deze van onze hond Maya die intussen 600 dagen lang opgesloten en verwaarloosd wordt door haar dieven Marc Pareit, Mieke Pareit, Kateleen Varrewaere en VAPA NV :
de eigenaar van de hond Barry is gekend en beschikt over alle eigendoms- en registratiebewijzen - er is net als bij onze Maya geen enkele twijfel mogelijk over wie de rechtmatige eigenaar en verantwoordelijke van de hond is
herhaaldelijk verzochten zowel de eigenaar als de houder van de hond Barry om teruggave van de verduisterde hond, wat intussen al wekenlang geweigerd wordt
net zoals de Pareits op advies van PZ Mira verklaarden dat onze Maya "verwaarloosd" zou zijn geweest (vreemd genoeg was daarvan geen enkele sprake meer voor het Hof van Beroep te Gent), gebeurt nu hetzelfde bij de hond Barry - onterecht, zoals blijkt uit de talrijke stukken en getuigenissen
net zoals de Pareits, tevens op advies van de politie, hun dierenarts de opdracht gaven om onze Maya vals in dogID te laten registreren, gaf het betrokken asiel hun vaste dierenarts de opdracht om de hond Barry vals op naam van het asiel te laten registreren - hetzij een inbreuk op de Dierenwelzijnswetgeving meer informaticabedrog, bij afgifte van het 'certificaat' ook valsheid in geschrifte - alhoewel de verantwoordelijke van de hond het asiel reeds had gecontacteerd met de vraag of zijn hond soms daar verbleef, wat ontkennend werd beantwoord
net zoals bij onze Maya het geval is, weigeren politie, parket en Dierenwelzijn om de Dierenwelzijnswetgeving toe te passen en tot inbeslagname en teruggave van de hond Barry over te gaan
net zoals bij onze Maya het geval is, die zoals u weet bovendien het risico loopt om tgv een woede-uitbarsting van Marc Pareit vermoord te worden, is de hond Barry het slachtoffer van het schromeloos falen van het Dierenwelzijnsbeleid in Vlaanderen : hij weigert te eten van de stress, is al sterk vermagerd, jankt de hele dag, wordt gek van verdriet (net zoals gebeurde met onze Maya die wekenlang dag en nacht in een hok buiten werd opgesloten, helemaal alleen, en die hierop blijkbaar verlatingsangst zou ontwikkeld hebben daar waar dit voorkomen kon worden mits onmiddellijke teruggave van de hond aan de rechtmatige eigenaar)
net zoals bij onze Maya het geval is, moet het baasje van Barry nu een advocaat inschakelen, met alle kosten vandien
net zoals bij ons al bijna 2 jaar lang het geval is, is Barry's baasje iedere dag doodongerust over het welzijn van zijn 24/7 opgesloten hond
De wetgeving om in dergelijke gevallen te KUNNEN optreden, bestaat. Ik verzoek u dan ook andermaal om deze toe te passen - voor Maya, voor Barry, en alle honden die in een vergelijkbare situatie verkeren - en dat VOOR er bijkomende en onherroepelijke schade wordt toegebracht aan de gezondheid en het welzijn van onze dieren en om Minister Weyts er op te wijzen dat het hele dogID systeem uw parket onnodig overbelast en hem op te roepen om de reeds meermaals door het parlement gevraagde controles van zowel dierenartsen als dogID uit te voeren.
Met dank, anke
Verhaal Barry in een notedop : "hij wordt psychisch kapot gemaakt"
De dame op de foto links is Directrice Deprez Hermien en de rechtse foto is Brandt Stefanie , verantwoordelijke adoptie en verwaarlozing. De allerlaatste foto is van Anne- Marie Lagrou die bepaalt wie kan of wie een hondje mag adopteren. Deze Heilige Drievuldigheid bepaalt het schandaleuze beleid in dit asiel.
De hond Barry uit Wielsbeke was thuis weggelopen en de eigenaar heeft alles gedaan , via de media om Barry terug te vinden. Na een zoektocht van +/- 2 weken kwam hij hem toevallig tegen op de site van Het Blauwe Kruis in Brugge. Barry was geadopteerd bij een opvangdame in Wortegem- Petegem. Toen hij zich met alle bewijzen ( DogiD had het asiel al op hun naam geregistreerd ) en duidelijke foto's ging aanbieden bij het asiel , werd er geweigerd om de hond terug te bezorgen aan de adoptant. Dit wegens verwaarlozing volgens hun dierenarts die natuurlijk uit hun handen moet eten. Zijn eigen dierenarts kan bevestigen dat Barry alle nodige zorgen krijgt die hij nodig heeft. Er werd ook beweerd dat de adoptant werd opgebeld en dat hij niet heeft opgenomen. Stel u dit eens voor !! 1 maal niet opnemen en ge zijt uw hond kwijt !! Een geadopteerde hond dient onder alle voorwaarden terug te komen naar de opvang waar hij werd geadopteerd. Het staat duidelijk in het adoptiecontract. De opvangdame die het contract opstelde heeft zich vandaag aangeboden bij de directrice met alle eigendomsbewijzen en ze hebben zelfs de moeite niet gedaan om de papieren te lezen. Barry zat te huilen en weigert te eten in het asiel. Ze gaan maandag beslissen. Als ze volgens de wet na 15 dagen terug de hond kunnen aanbieden voor adoptie , wil de eigenares zelfs terug de adoptiekosten betalen. Maar ze vinden haar niet betrouwbaar. Wat een arrogantie en machtsvertoon onder de noemer ' dierenwelzijn ' Ze hebben verleden jaar ook al hun directeur Johan Schoutteet met 45 jaar dienst op straat gezet. Dit geldbejag in de meeste asielen moet gewoon stoppen en de dieren moeten voorrang krijgen. Ze kunnen niet beter zijn dan in een eigen mandje. Dierenvrienden uit de regio zouden dit moeten gaan aanklagen bij dat asiel !! Het Blauwe Kruis in Oostende is dezelfde beerput. Er zitten daar honden al 7 jaar vast zonder reden ondanks de vele adoptieaanvragen. Ik zelf heb een aanvraag opgestuurd om Boris te adopteren die daar al 7 jaar zit. Zelfs na 3 maanden nog geen antwoord mogen ontvangen. En zo zijn er vele mensen afgewimpeld met drogredenen om de hondjes niet te moeten laten gaan. Zelfs burgemeester Bart Tommelein heb ik daarover aan de lijn gehad. En hij weet ook dat er daar malafide zaken gebeuren. Deze honden worden psychisch kapot gemaakt. Als de subsidies en het geld van sommige naieve mensen die zogezegd peter of meter zijn van deze honden maar blijft binnenkomen. Walgelijk !!! We proberen het nu op WTV Focus te krijgen in de hoop dat dit gewoon ophoud.
Comments